Menzás piskótakocka csokiöntettel :)

Az ismerősök, barátok mindig sajnálkozva mondták, hogy ha szóba jött a piskótakocka csokiöntettel, hogy a menza óta nem ettek olyan igazit. Hát én addig kerestem kutattam, formáltam a receptet, míg “olyan” nem lett.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dl langyos víz

Csdokiöntet

  • 1 tasak csokoládés pudingpor (főzős)
  • 2 tk cukrozatlan kakaópor
  • 5 csapott ek cukor
  • 8 dl tej

ajánlat

Tálalásnál a piskótát felkockázzuk és a csokiöntettel lecsorgatjuk.

alapanyagok

cukrozatlan kakaópor finomliszt sütőpor tej tojás víz csokoládés pudingpor cukor

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a vizet lassan, felváltva adagolva hozzákeverjük.
  2. Lisztezett tepsiben, 25-30 perc alatt, 200 fokon készre sütjük.

Csokiöntet

  1. A pudingot a cukorral és a kakaóporral elkeverjük, majd a szokásos módon elkészítjük, csak most 8 dl tejet használunk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C